Hoe werkt het?

Wie last heeft van muizen of ratten weet dat ze gevangen zullen moeten worden. Het plaatsen van muizen- en rattenvallen is dan een must. Maar wat als je dit in een groot gebouw of zelfs meerdere gebouwen moet doen? En vervolgens al die vallen periodiek moet controleren en inspecteren om te zien of er een vangst is? Dat zou eenvoudiger moeten kunnen …

Gelukkig kan dat! De innovatieve, intelligentie en duurzame oplossing voor dit probleem is de Xignal Solution. Een oude techniek in een high tech jasje. Het systeem biedt muizen- en rattenvallen en motion sensors die u gaan helpen bij op afstand te monitoren plaagdierenbestrijding.

Hoe het werkt? Heel eenvoudig. Via zogenaamde LoRa (Long Range Low Power)-technologie staat u continue in verbinding met de door u gezette vallen. Xignal detecteert de status van de muizen- of rattenvallen en monitort bovendien 24/7 de temperatuur van de val.

U downloadt de bijbehorende gratis app en ontvangt vervolgens een push notificatie op uw mobiel, tablet of laptop over de status van de muizen- of rattenval: staat hij ‘gespannen’, is hij ‘gesprongen’ óf ‘gesprongen met vangst’. Iedere 30 uur én bij elke verandering ontvangt u een update van de situatie.  Zo bent u direct op de hoogte waar en wanneer er een plaagdier is gevangen en is onnodige, tussentijdse inspectie niet meer nodig.

Een end-to-end oplossing – van sensor tot online portal – die slim, snel en effectief is!

Detect

Xignal detecteert de status van de muizen- en rattenvallen 24 uren per dag: gewapend, ongewapend met vangst of ongewapend zonder vangst.​

Send

Via Lora-technologie communiceren de vallen via uw privé- of openbaar netwerk. De Xignal End-Text-oplossing, van sensoren tot online portal, is gemakkelijk te gebruiken.

Report

Door een push-melding op je telefoon, tablet, laptop of pc ontvang je rapporten over de activiteiten van de vallen. Zo kun je onmiddellijk actie nemen wanneer de val iets gevangen heeft. Ideaal voor de plaag controleur, de kwaliteitsmanager en de auditor.

Nog even de belangrijkste voordelen van ons systeem:

  • 24/7 controle van de aangesloten vallen, dus altijd actuele informatie. Een gevangen knaagdier zal hierdoor nooit langere tijd gevangen in de val zitten (met alle onhygiënische gevolgen van dien)
  • Geen onnodige en arbeidsintensieve visuele inspectie meer nodig
  • De My Xignal app is bijzonder gebruiksvriendelijk en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.
  • De Xignal Solution past in bestaande baitstations, waardoor de investering laag is
  • Geen aansluiting op elektriciteit nodig: werkt op batterijen met een levensduur van 3 tot 5 jaar
  • Geen wifi nodig, door connectie via het LoRa-netwerk
  • Goed voor de volksgezondheid: 100% gifvrij, dus conform de wetgeving rond het gebruik van rodenticiden
  • Conform de wet- en regelgeving omtrent hygiëne en kwaliteitsstandaarden. U heeft bij een steekproef van de NVWA direct de juiste en up-to-date gegevens beschikbaar.
 
 

 

Bent u een professionele plaagdierbestrijder? Levert u aan plaagdierbestrijder? Of bent u verantwoordelijk voor de plaagdierenbestrijding in uw bedrijf? Dan helpen wij u graag met een solide en effectief plaagdiermanagement.

Maak snel kennis met de kwaliteit, vakkennis en persoonlijke service van Dimo Systems. Bel, mail of app ons voor een vrijblijvende kennismaking of meer informatie. We adviseren u graag!

“In de digitalisering van de plaagdierbranche loopt Dimo Systems met hun Xignal Solution voorop. Het is een relevante meerwaarde 24/7 informatie te kunnen ontvangen. Dit draagt bij aan een effectief en professioneel beheersplan. De ontwikkelingen gaan door en ik ben verheugd om onze klanten goed te kunnen informeren op het gebied van digitale plaagdierbestrijding.”
Jan Jaap van Dorst
Killgerm Benelux